Nieuws

Logo De Wijnkelder Oldenzaal

Op 19 en 20 december is er na afloop van de film Retour en Bourgogne een kleine wijnproeverij, georganiseerd door Wijnkelder XL. Het aantal deelnemers is aan een maximum gebonden, dus als je een paar heerlijke wijnen, geproduceerd door Franse familiebedrijven, wilt proeven, koop dan snel je kaartje à € 5,- bij de infobalie.


Filmhuis Oldenzaal zoekt Twents talent

Op zondagmiddag 11 maart 2018 organiseert Filmhuis Oldenzaal voor de tweede keer het Twents Festival van de Korte Film, gemaakt door amateur filmers. Evenals in 2017 vindt het festival plaats in Stadstheater De Bond.

Een unieke gelegenheid voor amateurfilmers om hun werk aan een groot publiek te vertonen. Dat gebeurt dan op 11 maart met professionele projectie en geluid op een doek van 9 x 4 meter en een groot publiek . De korte films van ± 5 minuten worden geselecteerd door een vakjury bestaande uit filmprofessionals met Twentse roots. Dennis Alink, maker van o.m. de documentaire The Unknown Brood, Rick Floot, producent van documentaires voor verschillende omroepen en bedrijven.

De genomineerde films, worden ’s middags vertoond en beoordeeld door de publieksjury. De makers van de drie beste films ontvangen een bijzondere prijs, het bronzen, zilveren of gouden Boeskoolmenneke. In de tweede helft van het programma wordt een film of documentaire vertoond van een Twentse cineast of regisseur. Wil je deelnemen aan dit Twents Filmfestival of wil je meer informatie neem dan contact op met de organisatie van dit festival via e-mail; festival@filmhuisoldenzaal.nl of tel. 06-53895649.

Voor de voorwaarden zie Twents Festival van de Korte Film. Deelnemersvoorwaarden.docx

We dagen je uit om je eigen bijdrage in te sturen voor dit unieke Twents Festival van de Korte Film.


Nieuwsbrief, december 2017
Onze nieuwsbrief voor de maand december is ook online te lezen. Via deze link kunt u de mailing bekijken; klik hier!