Filmfestival – Deelnemen en inzenden


Zondag 15 maart 2020
Deelname procedure, jury en prijzen

We werken bij het festival 2020 met 3 categorieën:

 • Fictie
 • Experimenteel
 • Documentaire

Je kunt met één of meerdere films deelnemen in één of meerdere categorieën. De uiterste inzenddatum is zondag 23 februari 2020.

Voorwaarden voor deelname

 • De duur van de film is maximaal 10 minuten. Wil je een langere film insturen neem dan contact op met de organisatie via festival@filmhuisoldenzaal.nl of 06-53895649.
 • Films die bij eerdere edities van het TFKF zijn ingezonden zijn uitgesloten van deelname.
 • Er kunnen alleen films worden ingezonden waarvan de maker beschikt over de auteursrechten van het gebruikte materiaal.
 • De ingezonden film, bij voorkeur in een MP4 bestand. Bestanden zijn van HD kwaliteit of hoger. Bestanden aanleveren op usb-stick of via We Transfer of Transfer XL.
 • Door deelname ga je akkoord met het gebruik van je ingezonden materiaal voor publiciteitsdoeleinden voor het festival. Je ingezonden materiaal wordt zonder jouw toestemming nooit aan derden beschikbaar gesteld.

Deelnamegegevens

Naast de film(s) ontvangen we graag van je:

 • De titel van de film en de naam (namen) van de maker(s).
 • E-mailadres en telefoonnummers van de maker(s).
 • In welke categorie je met je film wilt deelnemen.
 • Een korte inhoudelijke beschrijving van je film en (eventueel) het filmproces (max. 100 woorden).
 • Een mooie still uit je film (of een printscreen).
 • Als je denkt dat de film ook meedingt naar de Twentse Filmprijs (zie bij Jury), geef hiervoor dan een korte motivatie.

Je kunt je inzending uiterlijk 23 februari 2020 sturen naar festival@filmhuisoldenzaal.nl. Aanleveren op USB-stick kan ook per post of afgeven op TFKF p/a Hyacintstraat 7, 7572 BA, Oldenzaal. Als je vragen hebt, bel je met Simon Schutte, 0653-895649.

Jury

De inzendingen in de 3 categorieën worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Dennis Alink – documentairemaker en cineast, Rick Floot – maakt films voor bedrijven en omroepen, en Merel ten Elzen – documentairemaker. Alle juryleden hebben hun roots in Twente.

De door de jury geselecteerde films worden op zondagmiddag 15 maart 2020 vertoond in de grote zaal van het Stadstheater De Bond, Filmhuis Oldenzaal, met professioneel beeld (9 x 4 meter) en geluid (Dolby Surround 5.1. en 7.1.) in een zaal met 300 stoelen.

Prijzen          

Er zijn in totaal 3 prijzen te winnen, te weten het bronzen, zilveren en gouden Boeskoolmenneke, het symbool van Oldenzaal.
Daarnaast ontvangen de winnende films de “Laurel” van het TFKF. De jury bepaalt de prijzen.

Voor de films die een duidelijke relatie (locatie, taal, acteurs, enz.) hebben met Twente is er de Twentse Filmprijs 2020 beschikbaar. Ook hier bepaalt de jury welke inzending de prijs wint.  

Aanmoedigingsprijs. Deze wordt uitgereikt aan een filmmaker(s) die nog veel te leren heeft maar waar duidelijk talent zichtbaar is. De jury bepaalt wie deze prijs wint. Deze bestaat uit 3 maanden coaching bij het maken van een nieuwe film. 

Publieksprijs. De bezoekers van het TFKF bepalen via een stemformulier welke van de vertoonde films zij de beste vinden.

Na afloop van de vertoning en de prijsuitreiking is er een gezellige nazit en netwerkbijeenkomst voor alle deelnemers in het theatercafé van De Bond.

We ontvangen je inzending voor het TFKF 2020 graag! En natuurlijk tot ziens op 15 maart bij het Twents Festival van de Korte Film.

Vriendelijke groet, namens de werkgroep TFKF,
Simon Schutte