Filmfestival

 

Zondag middag 17 maart 2019 organiseert Filmhuis Oldenzaal de derde editie van het Twents Festival voor de Korte Film, TFKF. Een ‘showcase’ filmfestival dat de Twentse filmcultuur zichtbaar wil maken en een podium wil biedt aan alle korte filmmakers met Twentse roots. Ook het onderwerp kan een link zijn naar Twente.

Categorieën
Het festival kent twee categorieën, t.w. (semi) professionals en amateur filmers.

Een unieke gelegenheid dus om je werk aan een groot publiek te tonen en mee te dingen naar het gouden, zilveren of bronzen Boeskoolmenneke voor elke categorie. Er is een aanmoedigingsprijs voor een talentvolle amateurproductie. De winnaar krijgt drie maanden coaching (op afstand) van een professionele filmmaker.

De korte films van ± 5 minuten worden beoordeeld door een vak- en publieksjury.

De genomineerden zijn:
Categorie Amateurs:
De ober > Lisa Oosterbeek & Laurynas Pikutis
But Then at Night 666-03-5 > Dewi Barend
Eline in het bos > Hans Wolters
The voice mail > Edwin Lamboo
Hoe moeilijk kan het zijn > Julian Atienzar
Winter > Frans Mulder

Categorie (Semi) professionals:
Aerts > Erik Journee
Sector 9S > Pau Han Kho
Nachtegaal > Lydia Nijhof
About autumm > Arianna Ninà
Kill your darling > Valerie Theuns
Hunter > Jyotirmay Biswas Shuva

Jury
De vakjury bestaande uit Dennis Alink, documentairemaker, Rick Floot, documentairemaker bij verschillende omroepen en Merel ten Elzen, cineast. Alle juryleden hebben hun roots in Twente. De 12 door de vakjury genomineerde korte films worden zondag 17 maart vertoont in de theaterzaal van Stadstheater de Bond door Filmhuis Oldenzaal met professioneel beeld en geluid voor maximaal 300 bezoekers. De inzenders van alle genomineerde films worden kort geïnterviewd door de presenator van het Twents Festival van de Korte Film, kortweg TFKF.

Het publiek jureert en kiest, samen met de vakjury, de drie beste korte films uit elke categorie (semi) professionals en amateurs voor het gouden, zilveren of bronzen Boeskoolmenneke.

De inzending van de films staat nu open! Zie deelnemen.