Filmfestival


Vierde editie van het Twents Filmfestival van de Korte Film

Het Twents Festival van de Korte Film, het TFKF, wordt steeds meer een festival met een regionale en landelijke uitstraling. Na het succesvolle festival in 2019 met 46 inzendingen en 6 prijswinnaars organiseert Filmhuis Oldenzaal op zondagmiddag 15 maart de vierde editie van het TFKF. Je kunt met jouw korte film deelnemen aan dit festival.

Evenals in 2019 vindt het plaats in Stadtheater De Bond, een prachtig theater met 300 stoelen. Een unieke gelegenheid voor jou als filmer om je werk aan een groot publiek te vertonen. Dat gebeurt dan op zondagmiddag 15 maart met professionele projectie en geluid op een doek van 9 x 4 meter.

Hoe kun je met jouw film deelnemen aan dit festival?

Onder de button Deelnemen vind je alle informatie over de voorwaarden waar je inzending aan moet voldoen en de deelnameprocedure.

Jurering en prijzen

De ingezonden films worden geselecteerd door een vakjury bestaande uit filmprofessionals met Twentse roots. Dennis Alink, maker van onder meer de documentaires The Unknown Brood en Freek, Rick Floot, producent van documentaires voor verschillende omroepen en bedrijven en Merel ten Elzen, documentairemaker. De genomineerde films worden ’s middags vertoond. Er zijn drie prijzen te winnen, het bronzen, zilveren en gouden Boeskoolmenneke. Daarnaast wint de film met de meest prominente Twentse elementen de Twentse Filmprijs 2020.

Het publiek kiest volgens het principe van de meeste stemmen de TFKF Publieksprijs.

Voor aanstormend talent is er een aanmoedigingsprijs, coaching door een professioneel regisseur.

In de tweede helft van het programma wordt een film of documentaire vertoond van een Twentse cineast of regisseur.

Uitnodiging

We nodigen je graag uit om jouw film in te zenden voor dit unieke jonge filmfestival.

Met vragen kun je contact opnemen met de organisatie via festival@filmhuisoldenzaal.nl of 0653-895649.