Nieuws

De werkgroep van het TFKF heeft besloten de naam een wat internationalere status te geven en heet dan ook vanaf nu
TWENTE SHORT het Twents Festival van de Korte Film.

Jordy Gooselink wint Gouden Boeskoolmenneke

De prijswinnaars van de vierde editie van het Twents Festival van de Korte Film zijn bekend. De vakjury bestaande uit Merel ten Elzen, Dennis Alink en Rick Floot heeft uit de 11 genomineerde films de 4 prijswinnaars gekozen.
De film Recruited van Jordy Gooselink uit Hardenberg wint de eerste prijs, het gouden Boeskoolmenneke. De tweede prijs, het zilveren, is gewonnen door Sem de Lange uit Enschede met zijn film Post.
De derde prijs, het bronzen Boeskoolmenneke gaat naar Wiebe Bonnema uit Zwolle met zijn animatiefilm The End.
En Twentse Filmprijs is voor de film Van vlas tot Bussenmakershuis van Lau Hopmans uit Borne.
Alle prijzen zijn door Ingrid Kleinsman uitgereikt aan de winnaars in een leeg Stadtheater De Bond. De prijsuitreiking is gefilmd en is, samen met de 11 genomineerde films, tot 20 december te bekijken via de link die staat op de homepage van Filmhuis Oldenzaal. Daar kun je ook nog je stem uitbrengen voor de publieksprijs


15 oktober 2020

We moeten even sluiten!

Beste filmliefhebbers,
In september waren we positief gestemd, ondanks de beperking van 70 bezoekers: u wist de weg naar het theater te vinden en ook met 70 bezoekers was het aangenaam kijken naar de films. Maar zoals iedereen weet zijn sinds afgelopen dinsdag de corona-maatregelen aangescherpt.
In overleg met Stadstheater De Bond is besloten om in ieder geval in oktober de filmvertoningen stop te zetten. Of het mogelijk is in november weer te gaan draaien, hangt af van het effect van de huidige maatregelen. Daarover wordt u eind oktober, na de volgende persconferentie, geïnformeerd.
De films voor november en december zijn gekozen, de flyer is drukklaar, maar gezien de ontwikkelingen is het té onzeker om die te verspreiden. We hopen oprecht dat we alsnog de flyer kunnen laten drukken en u kunnen verwelkomen bij onze films.

Blijf gezond en hopelijk tot in november.

Bestuur Filmhuis Oldenzaal

We hebben een aantal aanpassingen aangebracht:

Nadat we in maart ons programma om bekende redenen moesten stoppen hebben we in samenwerking met stadstheater de Bond alles in het werk gesteld om U in het nieuwe seizoen “corona proof “ te kunnen ontvangen.

-Kaarten worden bij voorkeur digitaal  gereserveerd. Kaartverkoop via de kassa gaat uitsluitend per afspraak 
(0541-536300). Er is beperkt kaartverkoop aan de kassa voorafgaande aan de film.
-Per voorstelling kunnen wij 75 bezoekers ontvangen.
-Onze vrijwilligers ontvangen u vanaf 15 minuten voorafgaande aan de voorstelling.
-Er zijn beperkte horecavoorzieningen, dwz voorafgaand aan de film en ook na afloop. U mag uw drankje meenemen de zaal in. Er is géén pauze tijdens de film.
-We hebben ons programma uitgebreid, we draaien nu ook regelmatig op de middag en in het weekend. Aanvullende informatie over de corona-maatregelen kunt u vinden op de website van stadstheater de Bond.